Skip to main content Skip to footer

Weinig onderhoud

Voordelen

Fitrum biedt een nieuw perspectief voor alle vastgoedeigenaren.

Tropisch hardhout komt van ver en groeit te langzaam om CO2 in balans te houden. Wij kiezen daarom voor snelgroeiend hout uit Europa met betere eigenschappen. Met een U-waarde voor het hele raam van < 1,0 W/(m2.K) leveren we een betere isolatiewaarde dan hardhout met triple glas. Minder materiaal, minder onderhoud en betere prestaties.

Weinig onderhoud nodig

Besparen met kwaliteitsbehoud

Voordelen

Besparen op onderhoud, zonder dat daarmee de kwaliteit onder druk komt te staan.

Fitrum maakt gebruik van Finti. Dat is verduurzaamd naaldhout uit Europese productiebossen. Zowel technisch als vanuit duurzaamheidsperspectief foutloos hout. En dat maakt het onderhoud een stuk voorspelbaarder: veel minder kans op houtrot in de toekomst. Bovendien hecht verf veel beter op Finti dan op traditioneel hardhout. Schilderen is daarom slechts eens in 14 jaar nodig. Dat betekent als snel een besparing van 50% op uw onderhoudskosten.

 

Fitrum, maakt onderhoud voorspelbaar

Welbions kiest voor circulair met Fitrum Kozijnen

Na de zomervakantie¬†2021 is Welbions gestart met de uitvoering van een circulair sloop-/nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een¬†pilot¬†van het door Dura Vermeer¬†Bouw Hengelo BV¬†ontwikkelde¬†product¬†‚ÄėBlokje Opnieuw‚Äô;¬†circulair, klimaatadaptief en natuurinclusief.¬†De¬†bestaande¬†woningen worden¬†tot aan de fundering circulair¬†gesloopt waarna een nieuwe¬†circulaire¬†woning¬†erop¬†wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

Specifiek voor dit project kiezen Welbions en Dura Vermeer voor de toepassing van Fitrum kozijnen. Stefan Brilhuis van Welbions: ‚ÄúWe hebben een forse ambitie geformuleerd qua verduurzaming en circulariteit. Doordat we Fitrum toepassen, kunnen we slankere kozijnen ontwerpen en daardoor reduceren we het materiaalgebruik en het onderhoud. Bovendien heeft glas van Fitrum een veel langere levensduur dan regulier isolatieglas en is het 100% herbruikbaar.‚ÄĚ

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van Fitrum?

Wij vertellen je er graag meer over