Skip to main content Skip to footer

Meer comfort

Voordelen

Fitrum biedt een nieuw perspectief voor professionals in de bouw en onderhoud.

Kozijnen bepalen de uitstraling van het gebouw maar ook de omgeving. Maar niet alleen in esthetisch opzicht zijn kozijnen en glas belangrijk. Duurzaamheid, energiezuinig en herbruikbaarheid vragen meer dan ooit om aandacht.

Meer comfort, lage energierekening

Geen kwaliteitsverlies in isolatie

Voordelen

De toepassing van Fitrum betekent een betere energieprestatie, meer comfort en bovendien een lagere CO2-uitstoot.

Vaak gaat het onopgemerkt: de isolerende werking van dubbel of tripleglas verminderd. Veelal is dat het gevolg van een lekkage tussen de lagen. Lijmen of kitten die daarvoor worden gebruikt gaan in kwaliteit achteruit en uiteindelijk verliest het glas de isolerende werking. Met als gevolg een hogere energierekening. Omdat Fitrum kozijnen worden afgewerkt met een onverslijtbare keramische rand zal kwaliteitsverlies niet plaatsvinden.

De zwakke plek van dubbel of tripleglas is de afwerking tussen de lagen. Deze gaan op termijn lekken omdat de lijm of de kit degradeert. Dat proces gaat geleidelijk maar onherroepelijk terwijl de energierekening omhoog gaat.

Een ander minpunt van traditionele dubbel of triple ruiten is dat de isolerende werking niet over de gehele oppervlakte gelijk is. Dat kan in bepaalde gevallen voelen als tocht, maar is in werkelijkheid een slechte isolatieprestatie.

Fitrum kozijnen worden afgewerkt met een onverslijtbare keramische rand. Daarom durft Fitrum ook vijftig jaar garantie te geven op het kozijn inclusief de duurzame beglazing.

Als het gaat om comfort mag een andere eigenschap niet vergeten worden: door de toepassing van het Fineo vacu√ľmglas wordt namelijk een veel betere geluidsisolatie bereikt. Genieten van een comfortabele temperatuur en stilte: comfort in kwadraat van Fitrum.

Fitrum, zorgt voor een optimaal klimaat

Welbions kiest voor circulair met Fitrum Kozijnen

Na de zomervakantie¬†2021 is Welbions gestart met de uitvoering van een circulair sloop-/nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een¬†pilot¬†van het door Dura Vermeer¬†Bouw Hengelo BV¬†ontwikkelde¬†product¬†‚ÄėBlokje Opnieuw‚Äô;¬†circulair, klimaatadaptief en natuurinclusief.¬†De¬†bestaande¬†woningen worden¬†tot aan de fundering circulair¬†gesloopt waarna een nieuwe¬†circulaire¬†woning¬†erop¬†wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

Specifiek voor dit project kiezen Welbions en Dura Vermeer voor de toepassing van Fitrum kozijnen. Stefan Brilhuis van Welbions: ‚ÄúWe hebben een forse ambitie geformuleerd qua verduurzaming en circulariteit. Doordat we Fitrum toepassen, kunnen we slankere kozijnen ontwerpen en daardoor reduceren we het materiaalgebruik en het onderhoud. Bovendien heeft glas van Fitrum een veel langere levensduur dan regulier isolatieglas en is het 100% herbruikbaar.‚ÄĚ

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van Fitrum?

Wij vertellen je er graag meer over