Skip to main content Skip to footer

Blijvende energieprestatie

Voordelen

Fitrum biedt een nieuw perspectief voor professionals in de bouw en onderhoud..

Kozijnen bepalen de uitstraling van het gebouw maar ook de omgeving. Maar niet alleen in esthetisch opzicht zijn kozijnen en glas belangrijk. Duurzaamheid, energiezuinig en herbruikbaarheid vragen meer dan ooit om aandacht.

Blijvende energieprestatie

Een ongekende energieprestatie

Voordelen

Fitrum zorgt voor radicale omwentelingen in de bouw en renovatie. We zijn ervan overtuigd dat energiebesparing een samenspel is van meerdere elementen. En niet alleen toepassen van dubbel of triple glas of nog zwaardere kozijnconstructies. 

Met een U-waarde van 0,9 W/(m2.K) onderscheidt Fitrum zich in energieprestaties. 

Dubbel en triple glas degraderen in isolatiewaarde. De technische levensduur is zo’n 20 tot 25 jaar. En in tussentijd wordt iedere dag de energierekening een beetje hoger en het comfort slechter.

Het vacu√ľm isolatieglas in Fitrum kozijn degradeert niet. Dat betekent dat de energieprestatie, de besparing en het comfort blijvend is. En dat is weer fijn voor de bewoners/gebruikers en het klimaat.

Welbions kiest voor circulair met Fitrum Kozijnen

Na de zomervakantie¬†2021 is Welbions gestart met de uitvoering van een circulair sloop-/nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een¬†pilot¬†van het door Dura Vermeer¬†Bouw Hengelo BV¬†ontwikkelde¬†product¬†‚ÄėBlokje Opnieuw‚Äô;¬†circulair, klimaatadaptief en natuurinclusief.¬†De¬†bestaande¬†woningen worden¬†tot aan de fundering circulair¬†gesloopt waarna een nieuwe¬†circulaire¬†woning¬†erop¬†wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

Specifiek voor dit project kiezen Welbions en Dura Vermeer voor de toepassing van Fitrum kozijnen. Stefan Brilhuis van Welbions: ‚ÄúWe hebben een forse ambitie geformuleerd qua verduurzaming en circulariteit. Doordat we Fitrum toepassen, kunnen we slankere kozijnen ontwerpen en daardoor reduceren we het materiaalgebruik en het onderhoud. Bovendien heeft glas van Fitrum een veel langere levensduur dan regulier isolatieglas en is het 100% herbruikbaar.‚ÄĚ

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van Fitrum?

Wij vertellen je er graag meer over