Skip to main content Skip to footer

100% herbruikbaar

Voordelen

Fitrum biedt een nieuw perspectief voor professionals in de bouw en onderhoud.

Kozijnen bepalen de uitstraling van het gebouw maar ook de omgeving. Maar niet alleen in esthetisch opzicht zijn kozijnen en glas belangrijk. Duurzaamheid, energiezuinig en herbruikbaarheid vragen meer dan ooit om aandacht.

Volledig herbruikbaar

100% recyclebaar

Voordelen

Fitrum biedt een in alle opzichten maatschappelijke verantwoord product, volledig herbruikbaar en zonder belasting voor het milieu.

Bouwen betekent denken aan de toekomst. Een toekomst waarin spaarzamer dan ooit met energie moet worden omgegaan. Maar tevens een toekomst waarin de circulaire economie een vaste waarde is. Fitrum biedt een in alle opzichten maatschappelijke verantwoord product, volledig herbruikbaar en zonder belasting voor het milieu.

Duurzaamheid is niet alleen een milieuvriendelijk productieproces, een ecologische grondstof of de mogelijkheden voor recycling. In de visie van Fitrum is duurzaamheid vooral een lange levensduur. Zo worden natuur en milieu minder belast en is minder energie nodig voor transport en productie.

Fitrum kozijnen gaan veel langer mee dan traditionele producten. Daarom geeft Fitrum vijftig jaar garantie op het totale product.

Afgezien daarvan is het goed om te weten dat de producten voor de volle honderd procent recyclebaar zijn. Dat geldt voor het glas maar ook voor het kozijnhout. Het grenenhout wordt geoogst in Europese productiebossen dat een ideaal klimaat heeft voor grenen. En omdat het om productiebossen gaat zorgen de producenten voor nieuwe aanplant wordt gedaan. Zo wordt er CO2 opgeslagen en wordt, dankzij het thermisch modificeren, perfect kozijnhout geproduceerd. Geen hout uit natuurbossen dat over de halve wereld moet worden vervoerd.

Datzelfde geldt voor het vacu√ľmglas van Fineo. Het Japanse AGC heeft in Belgi√ę een productielocatie. Dus ook hier geen milieubelastende transporten.

Herbruikbaar gaat verder dan alleen circulariteit. Fitrum geeft daar met een lange levensduur een extra dimensie aan.

Fitrum, de schakel tussen duurzaam en hergebruik

Welbions kiest voor circulair met Fitrum Kozijnen

Na de zomervakantie¬†2021 is Welbions gestart met de uitvoering van een circulair sloop-/nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een¬†pilot¬†van het door Dura Vermeer¬†Bouw Hengelo BV¬†ontwikkelde¬†product¬†‚ÄėBlokje Opnieuw‚Äô;¬†circulair, klimaatadaptief en natuurinclusief.¬†De¬†bestaande¬†woningen worden¬†tot aan de fundering circulair¬†gesloopt waarna een nieuwe¬†circulaire¬†woning¬†erop¬†wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

Specifiek voor dit project kiezen Welbions en Dura Vermeer voor de toepassing van Fitrum kozijnen. Stefan Brilhuis van Welbions: ‚ÄúWe hebben een forse ambitie geformuleerd qua verduurzaming en circulariteit. Doordat we Fitrum toepassen, kunnen we slankere kozijnen ontwerpen en daardoor reduceren we het materiaalgebruik en het onderhoud. Bovendien heeft glas van Fitrum een veel langere levensduur dan regulier isolatieglas en is het 100% herbruikbaar.‚ÄĚ

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van Fitrum?

Wij vertellen je er graag meer over