Skip to main content Skip to footer

Extreem dun

Voordelen

Fitrum biedt een nieuw perspectief voor professionals in de bouw en onderhoud.

Kozijnen bepalen de uitstraling van het gebouw maar ook de omgeving. Maar niet alleen in esthetisch opzicht zijn kozijnen en glas belangrijk. Duurzaamheid, energiezuinig en herbruikbaarheid vragen meer dan ooit om aandacht.

Minder materiaal

Een besparing in zowel hout als glas.

Voordelen

De toepassing van hoogwaardig hout en vacu√ľmglas levert een slanker en lichter profiel op. Dit biedt niet alleen esthetisch veel voordelen maar ook een besparing in zowel hout als glas.

Voor traditionele kozijnen is veel materiaal nodig. Enerzijds vanwege de slechte isolerende eigenschappen van hardhout en anderzijds vanwege de diepte die nodig is om dubbel of triple glas te kunnen plaatsen. Met Fitrum komt er een einde aan dit overbodige materiaalgebruik.

We vinden dat de weg van steeds meer materiaal toe voegen eindig is. Dat is de traditionele oplossing om aan steeds scherpere eisen te voldoen. Als dubbel glas niet meer goed genoeg is, dan voegen we toch een derde ruit toe? Het gevolg is dat we steeds meer materiaal nodig hebben. En meer materiaal betekend doorgaans meer uitputting van onze bronnen.

Door Fineo vacu√ľm isolatieglas van 10 mm dikte toe te passen, hebben we geen diepe sponning nodig. Finti isoleert bijna 60% beter dan traditioneel tropisch hardhout. Door deze eigenschappen te combineren kunnen we veel slanker detailleren.

Het resultaat: 50% minder kozijnhout, 30% minder glas, 100% minder aluminium, 100% minder kit, 10% meer daglicht.

Welbions kiest voor circulair met Fitrum Kozijnen

Na de zomervakantie¬†2021 is Welbions gestart met de uitvoering van een circulair sloop-/nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een¬†pilot¬†van het door Dura Vermeer¬†Bouw Hengelo BV¬†ontwikkelde¬†product¬†‚ÄėBlokje Opnieuw‚Äô;¬†circulair, klimaatadaptief en natuurinclusief.¬†De¬†bestaande¬†woningen worden¬†tot aan de fundering circulair¬†gesloopt waarna een nieuwe¬†circulaire¬†woning¬†erop¬†wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

Specifiek voor dit project kiezen Welbions en Dura Vermeer voor de toepassing van Fitrum kozijnen. Stefan Brilhuis van Welbions: ‚ÄúWe hebben een forse ambitie geformuleerd qua verduurzaming en circulariteit. Doordat we Fitrum toepassen, kunnen we slankere kozijnen ontwerpen en daardoor reduceren we het materiaalgebruik en het onderhoud. Bovendien heeft glas van Fitrum een veel langere levensduur dan regulier isolatieglas en is het 100% herbruikbaar.‚ÄĚ

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van Fitrum?

Wij vertellen je er graag meer over