Skip to main content Skip to footer

Optimale lichttransmissie

Voordelen

Fitrum biedt een nieuw perspectief voor professionals in de bouw en onderhoud.

Kozijnen bepalen de uitstraling van het gebouw maar ook de omgeving. Maar niet alleen in esthetisch opzicht zijn kozijnen en glas belangrijk. Duurzaamheid, energiezuinig en herbruikbaarheid vragen meer dan ooit om aandacht.

Meer daglicht

Meer licht en meer woongenot

Voordelen

Het slanke profiel van Fitrum betekent meer glasoppervlakte. Daarbij moet meegeteld worden dat Fineo ruim tien procent meer licht doorlaat dan triple glas.

Een letterlijk en figuurlijk opvallend aspect van Fitrum is de vormgeving. Zowel in nieuwbouw als renovatie heeft de toepassing van deze kozijnen in esthetisch opzicht voordelen. De slanke profielen stimuleert architecten, ontwerpers en interieurspecialisten om nieuwe bouwkundige mogelijkheden te verkennen en te realiseren.

Fitrum kozijnen zijn slanker dan de gangbare zware kozijnen die traditioneel in de gevels worden geplaatst. Omdat maar liefst vijftig procent minder materiaal wordt gebruikt voor de kozijnen betekent het een grote ontwerpvrijheid.

Fitrum kozijn maakt ruimtes lichter.

Welbions kiest voor circulair met Fitrum Kozijnen

Na de zomervakantie¬†2021 is Welbions gestart met de uitvoering van een circulair sloop-/nieuwbouwproject in Hengelo (Ov). Het betreft een¬†pilot¬†van het door Dura Vermeer¬†Bouw Hengelo BV¬†ontwikkelde¬†product¬†‚ÄėBlokje Opnieuw‚Äô;¬†circulair, klimaatadaptief en natuurinclusief.¬†De¬†bestaande¬†woningen worden¬†tot aan de fundering circulair¬†gesloopt waarna een nieuwe¬†circulaire¬†woning¬†erop¬†wordt teruggebouwd. En dit alles binnen een tijdsbestek van zeven weken.

Specifiek voor dit project kiezen Welbions en Dura Vermeer voor de toepassing van Fitrum kozijnen. Stefan Brilhuis van Welbions: ‚ÄúWe hebben een forse ambitie geformuleerd qua verduurzaming en circulariteit. Doordat we Fitrum toepassen, kunnen we slankere kozijnen ontwerpen en daardoor reduceren we het materiaalgebruik en het onderhoud. Bovendien heeft glas van Fitrum een veel langere levensduur dan regulier isolatieglas en is het 100% herbruikbaar.‚ÄĚ

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van Fitrum?

Wij vertellen je er graag meer over